Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia zničila ilegálnu marihuanu v hodnote 6,4 miliardy eur

Foto: TASR/AP

Podľa albánskeho ministra vnútra Saimira Tahiriho polícia od marca znehodnotila 102 ton marihuany a 530.000 sadeníc konope, pričom zatkla alebo obžalovala približne 1900 osôb.

Tirana 23. septembra (TASR) - Albánske bezpečnostné úrady zničili za tento rok ilegálnu marihuanu v odhadovanej trhovej cene 6,4 miliardy eur, čo je viac než 60 percent ročného hrubého domáceho produktu tejto balkánskej krajiny. S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala tlačová agentúra AP.

Podľa albánskeho ministra vnútra Saimira Tahiriho polícia od marca znehodnotila 102 ton marihuany a 530.000 sadeníc konope, pričom zatkla alebo obžalovala približne 1900 osôb. Viac než polovica celkového množstva tejto drogy sa našla v obci Lazarat na juhu krajiny po päťdňovej policajnej razii.

Tahiri ďalej tvrdí, že Albánsko už nie je krajinou, kde sa produkujú drogy. Rezortný šéf skoršie vyhlásil "absolútny boj proti drogám a špinavým peniazom". Albánsko je považované za popredného producenta marihuany a bránu pre rozličné iné drogy z Ázie a Latinskej Ameriky na európsky trh.