Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Lupiči v Prahe vykradli klenotníctvo, zachytilo ich však video

Zábery z bezpečnostnej kamery Foto:

Na záberoch bezpečnostných kamier možno vidieť páchateľov, ako chvíľu zápasia s predavačom, ktorého potom zviažu, a zo sklenených vitrín vyberú hodinky.

Praha 20. mája (TASR) - Českí kriminalisti zverejnili dnes videozáznam z pondelkovej niekoľkomiliónovej lúpeže v luxusnom klenotníctve na Pařížskej ulici v historickom centre Prahy. Zároveň zistili, že lupiči pred lúpežou jazdili po metropole taxíkom. Škoda na ukradnutých švajčiarskych hodinkách bola vyčíslená na 4,5 milióna českých korún (163.800 eur), informoval spravodajský portál Novinky.cz.

Páchatelia kradli v klenotníctve Audemars Piguet.

Na záberoch bezpečnostných kamier možno vidieť páchateľov, ako chvíľu zápasia s predavačom, ktorého potom zviažu, a zo sklenených vitrín vyberú hodinky. Celá lúpež trvala iba niekoľko minút a potom sa zlodeji akoby "prepadli pod zem".



Kriminalisti sa domnievajú, že páchatelia sa ešte pred lúpežou, ale aj po nej pohybovali po Prahe vozidlami taxi. Preto detektívi prosia, aby sa prihlásili vodiči, s ktorými sa mohli lupiči viezť. Žiadajú však aj ďalších prípadných svedkov, aby prispeli k objasneniu prípadu.

Nezamaskovaní lupiči vtrhli do klenotníctva krátko po poludní. Podľa polície rozprávali rusky, prepadnutého predavača odviezla sanitka do nemocnice.

Páchatelia môžu dostať za zločin až desať rokov väzenia.

Audemars Piguet je stará rodinná značka švajčiarskych hodiniek. Bola založená v roku 1875, keď sa rozhodli spojiť sily Jules Louis Audemars a Edward Auguste Piguet. Medzi fanúšikov značky patrí napríklad futbalista Lionel Messi, jazdec Formuly 1 Michael Schumacher či golfista Nick Faldo, uviedol v pondelok web iDNES.cz.