Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Poľská premiérka: Macron je arogantný, nech sa stará o vlastnú krajinu

Na snímke poľská premiérka Beata Szydlová. Foto: TASR/AP

Macron počas návštevy Bulharska v piatok ostro kritizoval poľskú vládu, ktorá je odhodlaná blokovať reformu smernice EÚ o vysielaní pracovníkov do zahraničia.

Varšava 26. Augusta (TASR) - Poľská premiérka Beata Szydlová v piatok označila kritiku jej vlády z úst francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za "arogantnú".

Macron počas návštevy Bulharska v piatok ostro kritizoval poľskú vládu, ktorá je odhodlaná blokovať reformu smernice EÚ o vysielaní pracovníkov do zahraničia. Toto označil ako "názorný príklad chýb" poľskej vlády.

Szydlová v reakcii pre poľský server wPolitice nazvala Macronove slová "arogantnými" a zároveň mu odporučila zdržanlivosť vo výrokoch.

"Jeho arogantné výroky možno vyplývajú z nedostatku politických skúseností - ktoré vnímam s istým porozumením, ale očakávam, že tieto nedostatky rýchlo napraví a v budúcnosti bude zdržanlivejší. Čo sa týka vysielania pracovníkov, Poľsko a stredná Európa obhajujú zásady spoločného trhu, pričom Francúzsko sa svojimi aktivitami snaží rozobrať jeden z pilierov EÚ," povedala poľská premiérka a Macronovi "poradila", aby sa viac než o kritiku iných vlád zaujímal o záležitosti svojej vlastnej krajiny.

"Možno bude potom schopný dosiahnuť rovnaké hospodárske výsledky a rovnakú úroveň bezpečnosti pre svojich občanov ako Poľsko," poznamenala Szydlová.