Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ruská vláda sponzoruje propagandu cez média, tvrdí Schetyna

Grzegorz Schetyna Foto: TASR/AP

V Európskej únii sa podľa neho hovorí aj o možnosti zriadenia televíznej stanice v ruštine, ktorá by vysielala do Ruska.

Varšava 21. februára (TASR) - Európske krajiny hovoria o spôsobe ako čeliť ruskej propagande, ktorá do Európy presakuje cez Kremľom podporované médiá. Vyhlásil to poľský minister zahraničných vecí Grzegorz Schetyna, ktorého v noci nadnes citovala agentúra AP.

Pozorovatelia uvádzajú, že ruskí vysielatelia v cudzom jazyku - ako napríklad televízna stanica Russia Today, alebo internetové média - šíria názory Kremľa s cieľom získať podporu pre jeho aktivity na Ukrajine.

Podľa piatkového vyhlásenia Schetynu toto je "ruská propaganda financovaná priamo z ruského štátneho rozpočtu, a je tu otázka: ako sa môže Európa brániť?".



V Európskej únii sa podľa neho hovorí aj o možnosti zriadenia televíznej stanice v ruštine, ktorá by vysielala do Ruska.

V ére komunizmu získavali podľa neho obyvatelia východnej Európy správy od Spojenými štátmi sponzorovaných médií Radio Free Europe a Voice of America, ktoré pomohli položiť základ pre neskoršiu politickú zmenu, dodala AP.