Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Planý bombový poplach na letisku v Poľsku vyvolal telefonát z oslavy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Kriminalisti identifikovali číslo mobilného telefónu, z ktorého volal anonym. V prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí až osemročný trest väzenia.

Varšava 29. marca (TASR) - Muža, ktorého anonymný telefonát vyvolal v noci na Veľkonočný pondelok planý bombový poplach na medzinárodnom letisku Modlin pri Varšave, dnes obvinili. V prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí až osemročný trest väzenia.

Príslušná prokuratúra začala vyšetrovanie kauzy pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia.

Letisko, ktoré slúži predovšetkým na odbavovanie letov nízkorozpočtových spoločností, evakuovali a štyri stroje, ktoré sa k nemu blížili, odklonili na hlavné varšavské medzinárodné letisko, nesúce meno skladateľa Fryderyka Chopina. Evakuácia sa dotkla asi 800 ľudí.

Kriminalisti identifikovali číslo mobilného telefónu, z ktorého volal anonym a na zistenej adrese zadržali 21 účastníkov narodeninovej oslavy. V pondelok ich všetkých vypočuli a 20 z nich prepustili na slobodu.

V cele predbežného zadržania zostal podľa informácií obvodnej prokuratúry iba 28-ročný muž, ktorého zodpovednosť vyplýva z výpovedí ostatných účastníkov oslavy. Polícia ho na mieste našla spať, v jeho krvi namerali dve promile alkoholu.

Muž odmietol vypovedať a k činu sa nepriznal.

Vzhľadom na odmietnutie spolupráce a hrozbu vysokého nepodmienečného trestu prokuratúra navrhla uvalenie trojmesačnej väzby na obvineného, ktorú však musí schváliť ešte príslušný súd.