Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Poľsko: Strana PiS vyhodila troch členov, lebo kradli

Rokovacia sála poľského parlamentu, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Varšava 10. novembra (TASR) - Hlavná poľská opozičná strana Právo a spravodlivosť (PiS) vylúčila dnes zo svojich radov troch zákonodarcov ohľadom obvinení zo sprenevery štátnych finančných prostriedkov na súkromné účely.

Varšava 10. novembra (TASR) - Hlavná poľská opozičná strana Právo a spravodlivosť (PiS) vylúčila dnes zo svojich radov troch zákonodarcov ohľadom obvinení zo sprenevery štátnych finančných prostriedkov na súkromné účely. Opatrenie prišlo iba niekoľko dní pred voľbami do miestnych samospráv, píše agentúra AP.

Predpokladá sa, že odchod poslancov negatívne poznačí stranu. Marcin Mastalerek z PiS uviedol, že po krátkom stretnutí vedenia strany bol prepustený hlavný hovorca PiS Adam Hofman vedno s dvoma ďalšími členmi zapletenými v danej kauze.

Podľa miestnych médií sa trojica potrestaných straníkov previnila tým, že si na cestu autom na zasadanie Rady Európy v Madride vybrala veľké peňažné sumy, avšak namiesto toho tieto prostriedky využila na leteckú prepravu aj so svojimi manželkami.

Informácia prenikla na verejnosť vďaka tomu, že manželky spôsobili na palube lietadla rozruch po tom, ako požili alkohol. Pasažieri o incidente informovali nemenované médium, ktoré správu rozšírilo a odhalilo tak prešľap politikov.