Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Poľsko zatvorí provizórnu nemocnicu na varšavskom Národnom štadióne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Poľsku podali už takmer 16,4 milióna dávok vakcín a skoro 4,8 milióna ľudí je už plne zaočkovaných.

Varšava 19. mája (TASR) - Poľsko v nedeľu prepustí posledného pacienta z provizórnej nemocnice postavenej na Národnom štadióne vo Varšave a zatvorí toto zariadenie, informovala v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

Túto nemocnicu otvorili v októbri 2020 ako prvú z dočasných nemocníc v krajine, ktoré mali pomôcť v boji s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Doposiaľ sa v nej liečilo približne 1800 pacientov.

Neskôr toto zariadenie fungovalo aj ako očkovacie stredisko a do dnešného dňa v ňom podali viac ako štvrť milióna vakcín.

Väčšina nemocničnej infraštruktúry aj po zatvorení zostane na Národnom štadióne pre prípad, že by nastalo náhle zhoršenie pandemickej situácie.

"V prípade potreby bude možné nemocnicu opätovne otvoriť v priebehu niekoľkých dní," povedal Michal Dworczyk, predstaviteľ poľskej vlády zodpovedný za očkovanie proti covidu.

Počty nových prípadov nákazy v Poľsku aktuálne prudko klesajú, píše DPA. V stredu v krajine zaznamenali viac ako 2300 nových prípadov nákazy, čo je pokles o viac ako 40 percent v porovnaní údajmi z minulého týždňa. V stredu v Poľsku hlásili aj 329 nových úmrtí, čím sa celkový počet obetí pandémie v krajine zvýšil na 72.250.

V Poľsku podali už takmer 16,4 milióna dávok vakcín a skoro 4,8 milióna ľudí je už plne zaočkovaných.