Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Poľský minister kritizoval veľvyslanca Izraela za slová o útoku na WCK

Na archívnej snímke Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Foto: TASR/AP

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne v rozhovore zverejnenom v službe YouTube kanálom Kanal Zero označil útok za tragickú nehodu, aké sa počas konfliktov stávajú, a to najmä v noci.

Varšava 4. apríla (TASR) – Poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz vo štvrtok skritizoval izraelského veľvyslanca v Poľsku za rozhovor, ktorý poskytol po zabití poľského humanitárneho dobrovoľníka Damiana Sobola v Pásme Gazy, a označil ho za arogantný. TASR informuje na základe správy agentúry PAP.

Sobol zahynul v noci na pondelok po tom, ako na humanitárny konvoj organizácie The World Central Kitchen (WCK), v ktorom sa nachádzal, zaútočila izraelská armáda napriek tomu, že mal potrebné povolenie a všetky vozidlá boli riadne označené.

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne v rozhovore zverejnenom v službe YouTube kanálom Kanal Zero označil útok za tragickú nehodu, aké sa počas konfliktov stávajú, a to najmä v noci. Nad smrťou dobrovoľníkov vyjadril poľutovanie a dodal, že izraelská vláda príčiny nešťastia vyšetrí.

Kosiniak-Kamysz veľvyslancove slová prostredníctvom sociálnej platformy X však označil za arogantné a dodal, že odrážajú nedostatok sebareflexie.

"Ako krajina hovoríme jednohlasne: Žiadame dôkladné a objektívne objasnenie prípadu spolu s odškodnením rodiny obete – dobrovoľníka, ktorý pomáhal inému človeku a nikdy sa nemal stať cieľom útoku," uviedol poľský minister obrany.