Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Porošenko: Pozícia Ruska na rokovaniach bola neprijateľná

Ruský prezident Vladimir Putin (druhý zľava) si podáva ruku s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom (vpravo), vľavo sa prizerá francúzsky prezident Francois Hollande a druhá sprava nemecká kancelárka Angela Merkelová počas príchodu na mierové rozhovory o konflikte na Ukrajine v Minsku 11. februára 2015. Hollande a Merkelová dnes pricestovali do bieloruskej metropoly Minsk na mierové rozhovory o konflikte na Ukrajine s prezidentmi Ruska a Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Petro Porošenko uviedol, že pozícia Ruska na rokovaniach a niektoré jeho požiadavky boli neprijateľné.

Minsk 12. februára (TASR) - Rokovania o urovnaní konfliktu na východe Ukrajiny sa po 14 hodinách skončili, informovala agentúra Ukrinform.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko uviedol, že pozícia Ruska na rokovaniach a niektoré jeho požiadavky boli neprijateľné. Pred novinármi sa podľa agentúry TASS vyjadril, že zatiaľ nemá "žiadne dobré správy". Pripustil však, že "je ešte nádej".

Po tom, ako dnes ráno Porošenko opustil rokovaciu miestnosť, začalo sa trojstranné rokovanie dvojice západných politikov - nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda - s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.



Podľa ruskej televízie Dožď sa očakáva spoločná tlačová konferencia Merkelovej a Hollanda.

Agentúra DPA medzičasom informovala, že na rokovaniach bola údajne dosiahnutá dohoda o zastavení paľby. Podľa agentúry TASS by prímerie malo začať platiť 14. februára, mal by sa začať odsun vojsk a mali by s vytvoriť tzv. bezpečné zóny.