Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Porošenko podpísal zákon o zvýšení počtu pohraničníkov

Petro Porošenko, archívne foto Foto: TASR/AP

Zákon vytvára podmienky pre ďalšie plnenie úloh pohraničnej služby v zóne protiteroristickej operácie a pozdĺž administratívnej hranice s dočasne okupovanými územiami.

Kyjev 27. apríla (TASR) - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o zvýšení počtu príslušníkov pohraničnej stráže o 3000, informovala dnes agentúra Ukrinform s odvolaním sa na tlačovú službu prezidenta.

"Prezident Ukrajiny podpísal dodatok k článku 6 zákona Ukrajiny o Štátnej pohraničnej službe Ukrajiny, ktorý zvyšuje maximálny počet príslušníkov Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny o 3000 vojakov - na 53.000 pohraničníkov," uvádza sa vo vyhlásení.

Zákon, ktorý prijala Verchovna rada 9. apríla, vytvára podmienky pre ďalšie plnenie úloh pohraničnej služby v zóne protiteroristickej operácie (ATO) a pozdĺž administratívnej hranice s dočasne okupovanými územiami, dodal Ukrinform.

Ukrajinský parlament schválil v marci návrh, ktorý za "dočasne okupované územia" označuje samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR).