Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet mŕtvych po páde stromu na Madeire stúpol na 13

Na snímke záchranári na mieste pádu stromu počas cirkevních slávností neďaleko mesta Funchal na portugalskom ostrove Madeira 15. augusta 2017. Foto: TASRAP

Približne 200 rokov starý dub sa zrútil vo chvíli, keď pod ním zhromaždili ľudia, ktorí sa po bohoslužbe v rámci každoročných slávností pripravovali podniknúť tradičnú púť.

Lisabon 15. augusta (TASR) - Na 13 mŕtvych a 52 zranených stúpol počet obetí tragického incidentu, ku ktorému došlo dnes na portugalskom ostrove Madeira, keď sa na účastníkov cirkevných slávností zrútil mohutný strom. Informovala o tom agentúra AP. Zhruba 50 ľudí utrpelo zranenia. Medzi obeťami sú štyria cudzinci - občan Francúzska, Maďarska a Nemecka, občianstvo štvrtej obete je zatiaľ neznáme, cituje MTI informáciu miestneho denníka Journal de Madeira.

Približne 200 rokov starý dub sa zrútil vo chvíli, keď pod ním zhromaždili ľudia, ktorí sa po bohoslužbe v rámci každoročných slávností pripravovali podniknúť tradičnú púť ku kostolu nachádzajúcemu sa na okraji mesta Funchal, metropoly ostrova Madeira.

Cirkevné slávnosti Nossa Senhora do Monte, ktoré sú najväčšími na ostrove, sa na predmestí Funchalu konajú každoročne v dňoch 14.-15. augusta.

V nemocnici podľahol zraneniam maďarský občan po tom, čo sa dnes na portugalskom ostrove Madeira zrútil na účastníkov cirkevných slávností mohutný strom. Informovala o tom agentúra MTI.