Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

OSUDNÁ SELFIE: Pri páde zo skalnej steny sa zabili 2 turisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na 30 metrov vysokej skalnej stene stratili rovnováhu.

Lisabon 13. júna (TASR) - Turistka z Británie a jej partner z Austrálie sa zabili pri páde v pobrežnom portugalskom meste Ericeira, keď si údajne robili mobilným telefónom selfie snímky zo skalnej steny s výhľadom na populárnu pláž. V stredu o tom informovali portugalské úrady.

Pláž Praia dos Pescadores (Pláž rybárov) sa nachádza pri Ericeire, malebnom prímorskom letovisku na západnom pobreží Portugalska, okolo 40 kilometrov severne od metropoly Lisabon.

Podľa stredajšieho vydania portugalského denníka Correio da Manha sa na pláži našli telá oboch turistov, ich peňaženky a ďalšie osobné veci. Na skalnej stene nad plážou objavili policajti jeden mobil, uviedol portál televízie Sky News.

Podľa niektorých médií našiel telá upratovač pláže, podľa iných rybári, a to okolo 06.30 h. Rybári si najprv mysleli, že dvojica spí, ale keď podišli bližšie, videli, že muž a žena sú mŕtvi, a tento pohľad ich šokoval, dodala Sky News.

Kapitán miestneho námorného úradu a záchrannej služby Rui Pereira da Terra pre televíznu stanicu TVI povedal, že podľa presvedčenia úradov sa dvojica zo steny nad plážou zrútila, keď sa počas fotografovania pokúšala zachytiť padajúci telefón, ale na 30 metrov vysokej skalnej stene pri tom stratila rovnováhu.

Austrálske ministerstvo zahraničných vecí v stredu v e-maile oznámilo, že konzulárne úrady poskytujú pomoc rodine austrálskej obete a koordinujú kroky s britskými úradmi ohľadne druhej osoby, napísala tlačová agentúra AP.