Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Zahraničie

Poslanec nemeckej AfD, ktorý na autá umiestnil svastiku, rezignoval

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pobočka AfD v meste Baden-Baden v stredu oznámila, že jej už bývalý člen Martin Kühne zo strany vystúpil.

Stuttgart 31. augusta (TASR) — Mestský poslanec za krajne pravicovú stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorý je podozrivý, že umiestnil nacistické symboly na autá s ukrajinskými evidenčnými číslami, bez udania dôvodu rezignoval na svoj poslanecký i stranícky post. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Pobočka AfD v meste Baden-Baden v stredu oznámila, že jej už bývalý člen Martin Kühne zo strany vystúpil. "Tým je pre nás prípad uzatvorený," vyhlásil spolupredseda AfD v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko Markus Frohnmaier.

Frohnmaier dodal, že osoby, ktorých konanie nebude v súlade so záujmami AfD, musia zo strany odísť. Záležitosť s Kühnem bola vyriešená po vzájomnej dohode na okresnej úrovni bez zásahu vedenia strany v Bádensku-Württembersku.

Prokuratúra v Baden-Badene začiatkom tohto týždňa bez uvedenia mena oznámila, že mestský poslanec je podozrivý z poškodenia dvoch áut s ukrajinskými evidenčnými číslami. Na vozidlá mal umiestniť nacistické svastiky a hanlivé protiukrajinské slogany. Incidenty sa stali v januári a marci tohto roku.

Miestne médiá ako Badische Neueste Nachrichten a portál goodnews4 Baden-Baden však neskôr informovali, že išlo o Kühneho, ktorý kandidoval a bol zvolený v komunálnych voľbách v roku 2019.