Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Poslanec nemeckých Zelených doplatil zrejme na drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Volker Beck sa prekvapujúco zriekol všetkých funkcií v parlamentnej frakcii.

Berlín 2. marca (TASR) - Poslanec nemeckých Zelených Volker Beck sa dnes s okamžitou platnosťou prekvapujúco zriekol všetkých funkcií v parlamentnej frakcii.

Podľa informácií, ktoré zverejnilo internetové vydanie denníka Bild, 55-ročného Becka v utorok zadržala polícia v Berlíne s drogami. Hovorca berlínskej prokuratúry Martin Steltner dnes pre agentúru DPA uviedol, že u poslanca sa našlo 0,6 gramu látky s "pravdepodobne omamnými účinkami". Podľa informácií Bildu malo ísť o syntetickú drogu metamfetamín (slangovo nazývanú Crystal Meth), čo však zdroje prokuratúry zatiaľ nepotvrdili.

Hovorca prokuratúry pripomenul, že zatiaľ sa zaistená látka skúma a že so stíhaním Becka sa ani nezačalo, keďže má poslaneckú imunitu. Ak by sa však podozrenie potvrdilo, môže prokuratúra požiadať o zbavenie imunity, pričom podobným žiadostiam Spolkový snem (Bundestag), ktorého členom je Beck od roku 1994, obvykle vyhovie.

Samotný politik prostredníctvom svojej webovej stránky oznámil, že sa vzdáva funkcií hovorcu frakcie Zelených pre vnútropolitické a náboženské otázky, ako aj postu predsedu nemecko-izraelskej parlamentnej skupiny. "Zastupoval som vždy liberálnu drogovú politiku. K obvineniam na moju adresu sa v adekvátnom čase vyjadrí pre prokuratúru môj advokát," dodal.

Frakcia nemeckých Zelených vzala Beckovo rozhodnutie na vedomie.