Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Posledný deň kampane: Macron je v meste Rodez na juhozápade Francúzska

Emmanuel Macron, ilustračné foto. Foto: TASR AP

Podporu mu vyslovili aj niektorí miestni ľavicoví voliči, no dodali, že budú ostražití vo veci jeho propodnikateľských zámerov, ktoré v nich vyvolávajú obavy z možného oslabenia ochrany pracujúcich.

Paríž 5. mája (TASR) - Posledný deň svojej predvolebnej kampane strávil dnes centristický prezidentský kandidát Emmanuel Macron v mestečku Rodez na juhozápade Francúzska, kde sa zhováral a fotografoval s obyvateľmi v miestnej kaviarni a bez prítomnosti médií navštívil tiež tamojšiu katedrálu zo 16. storočia.

Obyvatelia mesta Rodez mu pred nadchádzajúcim nedeľňajším druhým kolom francúzskych prezidentských volieb, v ktorých je jeho súperkou pravicová kandidátka Marine Le Penová, popriali dostatok odvahy a tiež šťastia, uviedla agentúra AP.

Podporu vo voľbách mu vyslovili aj niektorí miestni ľavicoví voliči. Zároveň však dodali, že budú ostražití vo veci jeho propodnikateľských zámerov, ktoré v nich vyvolávajú obavy z možného oslabenia ochrany pracujúcich. Macron si ich námietky s úsmevom vypočul, avšak nereagoval na ne.