Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Používatelia sociálnych sietí tvoria viac ako 60 % svetovej populácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Vo východnej a strednej Afrike používa sociálne siete iba jedna osoba z 11. V Indii, ktorá je v súčasnosti najľudnatejšou krajinou sveta, ide o jednu osobu z troch.

Paríž 21. júla (TASR) - Na celom svete je takmer päť miliárd aktívnych používateľov sociálnych sietí, čo predstavuje vyše 60 percent svetovej populácie. Za posledný rok tak ide o 3,7-percentný nárast. Vyplýva to zo správy digitálnej spoločnosti Kepios, zverejnenej vo štvrtok. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V správe sa tiež uvádza, že vo svete je celkovo 5,19 miliardy používateľov internetu, čo predstavuje 64,5 percenta svetovej populácie.

Veľké rozdiely sú v tomto smere medzi regiónmi. Vo východnej a strednej Afrike používa sociálne siete iba jedna osoba z 11. V Indii, ktorá je v súčasnosti najľudnatejšou krajinou sveta, ide o jednu osobu z troch.

Zvýšil sa aj čas strávený na sociálnych sieťach, a to o dve minúty na dve hodiny a 26 minút denne. Aj tu panujú veľké rozdiely: Brazílčania trávia na sociálnych sieťach v priemere tri hodiny a 49 minút denne, zatiaľ čo Japonci menej ako hodinu.

Priemerný používateľ sociálnych sietí používa sedem platforiem, uvádza správa.

Americká spoločnosť Meta vlastní aplikáciu WhatsApp a obľúbené sociálne siete Instagram a Facebook. Čína má aplikácie WeChat, TikTok a jej lokálnu verziu Douyin. Ďalšími platformami sú Twitter, Messenger a Telegram.