Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Zahraničie

Povstalci v Sýrii údajne zmasakrovali 25 členov provládnych milícií

Boje v Sýrii Foto: TASR/AP

O krviprelievaní v provincii Aleppo informovalo aj opozičné Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii.

Bejrút 22. júna (TASR) - Sýrska štátna televízia dnes oznámila, že povstalci v severnej provincii Aleppo zmasakrovali a zmrzačili najmenej 25 príslušníkov provládnych milícií šabíha.

"Ozbrojené teroristické skupiny v Darat Azah spáchali brutálnu masakru proti 25 občanom, ktorých krátko predtým uniesli," uvádza sa v správe oficiálnej tlačovej agentúry SANA, podľa ktorej úrady stále pátrajú po ďalších nezvestných.

Spomínaná dedina leží v povstalcami ovládanej oblasti provincie Aleppo. V posledných dvoch týždňoch sa stala terčom intenzívnej paľby zo strany jednotiek verných prezidentovi Bašárovi Asadovi.

Sýrska televízia pritom odvysielala zábery, na ktorých vidno hromadu zakrvavených mŕtvych tiel v maskovacích uniformách. Udalosti zatiaľ nebolo možné nezávisle overiť.

O krviprelievaní v provincii Aleppo informovalo dnes aj opozičné Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii, podľa ktorého pri ňom povstalci zabili 26 provládnych milicionárov.

Kríza v Sýrii si od marca minulého roka podľa OSN vyžiadala najmenej 14.400 ľudí. Na humanitárnu pomoc je odkázaných asi 1,5 milióna Sýrčanov.