Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v Indii zomrelo najmenej desať ľudí, 29 hospitalizovali

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Celú oblasť, v ktorej v pondelok pokračovali hasiace práce, prehľadávali záchranári, aby sa uistili, že v kopcoch neuviazlo ešte viac osôb.

Naí Dillí 12. marca (TASR) - Najmenej desať turistov prišlo o život pri lesnom požiari, ktorý vypukol na juhu Indie v štáte Tamilnádu. Ďalších 29 osôb sa podarilo zachrániť a boli hospitalizované. Deväť z nich však utrpelo vážne zranenia a počet obetí na životoch by tak podľa miestnych úradov mohol ešte narásť, informovala v pondelok agentúra DPA.

Požiar vypukol ešte v nedeľu v hornatej oblasti v okrese Téni, keď sa skupina 24 osôb, prevažne žien, vracala z výletu organizovaného na počesť Medzinárodného dňa žien (MDŽ). V oblasti okrem nich pre plamene uviazlo aj 15 členov rozvetvenej rodiny, ktorí sa taktiež vybrali na turistiku. Do záchrannej operácie sa zapojili aj helikoptéry indických vzdušných síl.

Podľa miestnych úradov sa telá štyroch mužov a piatich žien našli v noci na pondelok. Ďalšia žena podľahla svojim zraneniam v priebehu pondelka. Polícia uviedla, že obete mali 25-35 rokov.

Celú oblasť, v ktorej v pondelok pokračovali hasiace práce, prehľadávali záchranári, aby sa uistili, že v kopcoch neuviazlo ešte viac osôb. Prípad zároveň začala vyšetrovať miestna polícia; vysvitlo totiž, že organizátori výletu nemali na výstup potrebné povolenie a neupovedomili o ňom miestne úrady.