Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Požiar, ktorý vyčíňa v Južnej Kalifornii, narazil na Tichý oceán

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rýchlo sa šíriaci lesný požiar v utorok večer ešte stále sužoval kalifornské mesto Ventura, pričom sa mu podarilo prejsť aj cez tamojšiu diaľnicu.

Ventura 6. decembra (TASR) - Zničujúci požiar v Južnej Kalifornii, známy aj pod menom Thomas, podľa informácií denníka Los Angeles Times dosiahol v noci na stredu konečne hranicu, ktorú sa mu už nepodarí preskočiť - Tichý oceán.

Rýchlo sa šíriaci lesný požiar v utorok večer ešte stále sužoval kalifornské mesto Ventura, pričom sa mu podarilo prejsť aj cez tamojšiu diaľnicu. Oheň na svojej ceste k oceánu zasiahol územie s rozlohou viac ako 120 kilometrov štvorcových. Na úteku pred požiarmi je okolo 27.000 ľudí.



Kalifornský guvernér Jerry Brown vyhlásil v tejto súvislosti v stav ohrozenia, pričom do boja s plameňmi bolo zapojených viac než 1100 hasičov.

Podľa posledných informácií uvedeného denníka požiar zničil viac než 150 budov. Toto číslo sa bude možno ešte zvyšovať, pretože hasiči sa doposiaľ neboli schopní dostať do niektorých postihnutých oblastí a situáciu úplne zmonitorovať.