Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri požiari ropnej plošiny v Mexickom zálive zahynul jeden človek

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa údajov amerického ministerstva energetiky sa produkcia komplexu od 90. rokov sústavne znižuje.

Mexiko 1. apríla (TASR) - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších 45 utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol na ropnej plošine v Mexickom zálive. Približne 300 robotníkov museli záchranári z horiacej plošiny evakuovať, informovala dnes agentúra Reuters.

Na hasení požiaru, ktorý vypukol v noci nadnes na plošine spoločnosti Pemex, nachádzajúcej sa v Campečskom zálive, tvoriacom južnú časť Mexického zálivu, sa podieľa osem hasičských lodí. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Plošina je súčasťou ťažobného komplexu Abkatun-Pol-Chuck. Podľa údajov amerického ministerstva energetiky sa produkcia komplexu od 90. rokov sústavne znižuje a v súčasnosti predstavuje necelých 300.000 barelov ropy ročne. V roku 2013 vyprodukovalo Mexiko denne necelých 2,3 milióna barelov ropy.

Spoločnosť Pemex postihlo v nedávnej minulosti niekoľko nehôd. Napríklad výbuch, ku ktorému došlo v roku 2013 v sídle spoločnosti v mexickej metropole, si vyžiadal až 37 obetí. Ďalších 26 obetí si vyžiadal požiar v plynárenskom podniku Pemexu v roku 2012.