Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar skladov v Hamburgu sa nepodarilo uhasiť ani po 27 hodinách

Hustý čierny dym sa šíri v súvislosti s požiarom skladov neďaleko centra nemeckého prístavného mesta Hamburg v nedeľu 9. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Príčina požiaru a rozsah škôd na budovách, ktoré zachvátil požiar, zatiaľ známe nie sú. Požiar si však nevyžiadal žiadne obete.

Hamburg 10. apríla (TASR) - Ani po približne 27 hodinách sa nepodarilo uhasiť požiar v niekoľkých skladoch v nemeckom Hamburgu, ktorý zahalil mesto do hustého dymu, oznámila v pondelok miestna polícia. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

Očakáva sa, že operácie na uhasenie požiaru budú pokračovať aj v pondelok, uviedla polícia.

Príčina požiaru a rozsah škôd na budovách, ktoré zachvátil požiar, zatiaľ známe nie sú. Požiar si však nevyžiadal žiadne obete.

Požiar vypukol v nedeľu ráno v komplexe skladov predajcu automobilov v štvrti Rothenburgsort, ktorá leží na brehu rieky Labe. Pri požiari údajne najskôr vzplanuli a zahoreli autá a umývacia linka, ktoré boli vonku pred skladmi. Následne začalo horieť aj niekoľko tzv. ICB kontajnerov, ktoré obsahovali horľavé tekutiny.

Pri požiar vznikol obrovský oblak dymu, ktorý vietor odvial smerom k centru Hamburgu a ktorý zahalil mesto čiernym hustým dymom. Miestne úrady preto varovali obyvateľov pred nebezpečnými výparmi. V dôsledku požiaru bola vo východnej časti mesta tiež na niekoľko hodín obmedzená mestská i medzimestská doprava.