Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Požiar v Indii usmrtil najmenej 54 ľudí

Na snímke obete nešťastia Foto: TASR/AP

Požiar vypukol v úplne zaplnenom sklade. Plamene a dym sa rýchlo rozšírili po továrni na výrobu zábavnej pyrotechniky.

Naí Dillí 5. septembra (TASR) - Najmenej 54 ľudí dnes zahynulo pri požiari v továrni na zábavnú pyrotechniku v juhoindickom štáte Tamilnádu. Vyše 50 ľudí utrpelo zranenia a boli prijatí do okolitých nemocníc, informovala štátna rozhlasová stanica All Radio India.

Požiar zničil viac ako 40 miestností a obchodov v rozľahlých priestoroch továrne v meste Sivakasi, ktoré je centrom výroby zábavnej pyrotechniky v Indii a nachádza sa približne 450 kilometrov juhozápadne od Chennai, hlavného mesta štátu Tamilnádu.

Televízne stanice odvysielali zábery obrovských mračien dymu, ktoré viseli na továrňou, pritom bolo v pozadí stále počuť vybuchujúcu pyrotechniku. Záchranári využili provizórne nosidlá na prenos obetí do sanitiek.

Polícia nevedela určiť, koľko z 250 zvyšných zamestnancov továrne zostalo uväznených vo vnútri budovy, pretože vyčíňajúci požiar sa vymkol spod kontroly.

Požiar vypukol v úplne zaplnenom sklade a plamene a dym sa rýchlo rozšírili po továrni. Došlo aj k explózii, keď sa ráno miešali chemikálie potrebné pre výrobu zábavnej pyrotechniky, informovala polícia.

V areáli továrne sa nachádzalo veľké množstvo zábavnej pyrotechniky a chemikálií pripravených na novembrový festival díválí (Sviatok svetiel).