Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Požiar v nemeckom zábavnom parku údajne zapríčinila technická chyba

Na snímke hustý čierny dym stúpa počas požiaru, ktorý vypukol v najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park v meste Rust na juhozápade Nemecka pri hraniciach s Francúzskom v pondelok 19. júna 2023. Foto: TASR/AP

Požiar vypukol v technickej miestnosti jednej z atrakcií. Následne podľa štandardných postupov evakuovali 25.000 návštevníkov zábavného parku, ktorý sa rozprestiera na ploche 95 hektárov.

Berlín 20. júna (TASR) - Požiar, ktorý v pondelok vypukol v najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park v Ruste na juhozápade krajiny, pravdepodobne spôsobila technická chyba. Vyšetrovanie však potrvá ešte niekoľko týždňov. Oznámila to v utorok miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Zábavný park otvorili už na druhý deň po požiari. Všetky atrakcie a hotely sú znova v prevádzke s výnimkou tých, ktoré požiar zasiahol.

Požiar vypukol v technickej miestnosti jednej z atrakcií. Následne podľa štandardných postupov evakuovali 25.000 návštevníkov zábavného parku, ktorý sa rozprestiera na ploche 95 hektárov. Na mieste zasahovalo viac ako 450 hasičov, policajtov a príslušníkov iných záchranných zložiek.