Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pozostalým po obetiach z malajzijského lietadla ukázali jeho trosky

Malajzijské civilné dopravné lietadlo sa na Ukrajine zrútilo po tom, čo sa rozlomilo vo vzduchu, pravdepodobne po zásahu "vysokým počtom vysokoenergetických predmetov". Foto: Zostrelené lietadlo

Pozostalí po obetiach zrejme zostreleného malajzijského lietadla na východe Ukrajiny sa dnes po prvý raz mohli pozrieť na trosky stroja, ktoré spočívajú v halách holandského vojenského letiska.

Haag 3. marca (TASR) - Pozostalí po obetiach zrejme zostreleného malajzijského lietadla na východe Ukrajiny sa dnes po prvý raz mohli pozrieť na trosky stroja, ktoré spočívajú v halách holandského vojenského letiska v Gilze-Rijen.

Ako informovala holandská bezpečnostná rada v Haagu, trosky si chcelo v priebehu tohto týždňa pozrieť okolo 500 príbuzných obetí.

Experti by mali čoskoro pristúpiť k rekonštrukcii prednej časti lietadla.

Pravdepodobne zostrelený stroj spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z radarov nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014. Žiadna z celkove 298 osôb na palube, zväčša holandských občanov, incident neprežil.

Vyšetrovatelia však stále nesprístupnili verejnosti tie časti lietadla, ktoré majú z hľadiska objasnenia tragédie rozhodujúci význam, napísala agentúra DPA. Ide o kokpit, ľavý motor a ľavé bočné krídlo, ako aj business class.

Vyšetrovanie príčin havárie by sa malo ukončiť v priebehu leta 2015.