Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pracovníčku britského veľvyslanectva našli zavraždenú

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Úrady vyšetrujú, či žena nebola aj sexuálne zneužitá.

Bejrút 18. decembra (TASR) - Mladú Britku, ktorá pracovala na veľvyslanectve Spojeného kráľovstva v Bejrúte, našli zaškrtenú pri ceste východne od libanonskej metropoly. Úrady vyšetrujú, či nebola aj sexuálne zneužitá, informovali v nedeľu predstavitelia oboch krajín.

Britské ministerstvo zahraničných vecí v Londýne potvrdilo smrť zamestnankyne veľvyslanectva. Britské úrady však odmietli k prípadu poskytnúť bližšie podrobnosti. Tamojšie médiá a jej priatelia obeť identifikovali ako Rebeccu Dykesovú.

"Celé veľvyslanectvo je hlboko šokované a zarmútené touto správou,"
uviedol britský veľvyslanec v Libanone Hugo Shorter. "Myslíme na rodinu Becky, jej priateľov a kolegov pri ich tragickej strate," citovala ho agentúra AP.

Priatelia uviedli, že v sobotu mala letieť domov na Vianoce.

Libanonský bezpečnostný predstaviteľ potvrdil, že na okraji cesty východne od Bejrútu našli v sobotu skoro ráno telo ženy, ktorú neskôr identifikovali ako pracovníčku britskej ambasády.

Forenzný zdroj pre AP uviedol, že vyšetrujú presnú príčinu smrti ženy, ako aj to, či nebola obeťou sexuálneho zneužitia. Podľa zdroja bola žena s predpokladaným vekom okolo 30 rokov uškrtená povrazom.