Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Prahe budú kvôli prvomájovým pochodom policajti aj helikoptéra

Ilustračná snímka, Praha Foto: TASR/Pavel Neubauer

V teréne budú antikonfliktný tím i ďalšie špeciálne jednotky.

Praha 1. mája (TASR) - Obyvateľov i návštevníkov českej metropoly Praha čakajú dnes pravdepodobne komplikácie v doprave a v uliciach stretnú viac policajtov než obvykle. Kvôli prvomájovým demonštráciám v hlavnom meste sa ich na výnimočné bezpečnostné opatrenia pripravujú stovky, píše na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo). V teréne budú antikonfliktný tím i ďalšie špeciálne jednotky.

"Prioritou polície bude štandardné zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj dohľad nad verejným poriadkom," spresnila dnes pre rozhlas hovorkyňa polície Andrea Zoulová.

"V pohotovosti budú policajti poriadkovej dopravnej kriminálnej služby, ale i policajti antikonfliktného tímu a špeciálnych útvarov, ako je napríklad špeciálna poriadková jednotka. Pripravený bude aj policajný vrtuľník," dodala Zoulová s tým, že policajti v ňom budú situáciu monitorovať zo vzduchu.

Polícia vodičom v Prahe odporučila sledovať aktuálne dopravné informácie na bežných informačných portáloch a počítať s dostatočnou časovou rezervou, približuje ČRo.