Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v noci na Václavskom námestí

Praha, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

nformáciu priniesli české elektronické médiá s odvolaním sa na hovorcu nemocničného zariadenia. Muž mal 56 rokov a na následky rozsiahlych popálenín zomrel dnes večer.

Praha 17. decembra (TASR) - Muž, ktorý sa v noci nadnes polial horľavinou a zapálil na Václavskom námestí v Prahe, zomrel dnes vo vinohradskej nemocnici, kde bol v popáleninovom centre hospitalizovaný v kritickom stave.

Informáciu priniesli české elektronické médiá s odvolaním sa na hovorcu nemocničného zariadenia.

Muž mal 56 rokov a na následky rozsiahlych popálenín zomrel dnes večer.

Polícia prípad vyšetruje, podľa jej hovorcu Tomáša Hulana bol muž pacientom psychiatrickej liečebne v Bohniciach neďaleko českej metropoly, ktorý sa nevrátil z vychádzky. V jeho taške sa našla písomnosť s istým odkazom. Mužovi pri osudnom čine nikto nepomáhal, poznamenal hovorca.

Ako uviedol internetový server tn.cz, ľahšie popáleniny utrpela v noci aj dievčina, ktorá sa snažila mužovi pomôcť.

Muž sa podpálil krátko pred polnocou. Podľa policajného hovorcu išlo o pacienta psychiatrickej liečebne, ktorý bol na vychádzke.

Pražská záchranná služba dnes ráno mylne informovala, že zranený muž zomrel. Vtedy však ešte žil. Vinohradská nemocnica však túto správu neskôr dementovala a vyhlásila, že pacient žije a zostáva hospitalizovaný v tamojšom popáleninovom centre.

Podľa jedného zo svedkov muž kráčal smerom k pomníku svätého Václava. Náhle sa polial horľavinou a zapálil sa, pričom z neho vyšľahol z neho asi tri metre vysoký plameň.

Okoloidúci sa ho najskôr snažili uhasiť bundami, neskôr pribehol niekto s hasiacim prístrojom. Muž údajne zostal pri vedomí, ale bol v šoku a nedokázal hovoriť. Hasiči mu v rámci prvej pomoci dali dýchať kyslík a odovzdali ho do rúk záchranárov.

Podľa polície bol muž pacientom psychiatrickej nemocnice v Bohniciach. Odtiaľ odišiel v utorok na vychádzku, z ktorej sa už nevrátil.

Počas incidentu utrpela ľahšie popáleniny ešte iná osoba. Má ísť o mladú ženu, ktorá sa snažila horiaceho muža uhasiť.