Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V centre Prahy dnes rozsvietia vianočný stromček.Presný čas neoznámili

Na archívnej snímke tisícky Pražanov a turistov sa prišli pozrieť na rozsvietenie vianočného stromu na Staromestskom námestí v Prahe. Foto: TASR/Bohdn Kopčák

Tamojší magistrát však preventívne z bezpečnostných dôvodov neoznámi presný čas tejto slávnostnej akcie, a to kvôli obavám z možného zhromaždenia priveľkého počtu osôb.

Praha 28. novembra (TASR) - Vianočný stromček na Staromestskom námestí v Prahe rozsvietia dnes. Tamojší magistrát však preventívne z bezpečnostných dôvodov neoznámi presný čas tejto slávnostnej akcie, a to kvôli obavám z možného zhromaždenia priveľkého počtu osôb. Vyplýva to z dnešných informácií českých elektronických médií.

Po teroristických útokoch z Paríža sa dokonca uvažovalo o úplnom zrušení akcie, avšak radnica sa napokon rozhodla pre kompromisné riešenie. Magistrát, ktorý úzko spolupracuje s českou políciou, zatiaľ nemusel prijať žiadne konkrétne opatrenia súvisiace s potenciálnou teroristickou hrozbou.

Smrek, ktorý vztýčili v centre českej metropoly v utorok v skorých ranných hodinách, meral pôvodne 23 metrov, avšak už ho o meter skrátili. Staromestské námestie bude krášliť od úvodného dňa tamojších vianočných trhov, ktoré sa začnú dnes a potrvajú do 6. januára 2016.