Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Talianski politici mali nabádať tínedžerov na útoky voči migrantom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Ríme došlo k desiatkam útokov na migrantov, a to predovšetkým z Bangladéša. Väčšina z poškodených hovorila o mladých Rimanoch, ktorí ich napadli bez akéhokoľvek dôvodu a bili palicami.

Rím 2. novembra (TASR) - Prokuratúra v Ríme vyšetruje lídrov pravicovej strany Forza Nuova pre podozrenie z podnecovania ku xenofóbii.

Podľa informácií, ktoré vo štvrtok zverejnil denník La Repubblica, mali vedúci predstavitelia strany pripravovať v jej sídle najatých tínedžerov na útoky voči migrantom.

V uplynulých rokoch došlo v talianskom hlavnom meste k desiatkam útokov na migrantov, a to predovšetkým z Bangladéša. Väčšina z poškodených informovala o mladých Rimanoch, ktorí ich napadli bez akéhokoľvek dôvodu a bili palicami.

Vyšetrovatelia vypočuli rodičov viacerých najatých mladých ľudí, podľa ktorých sa ich deti stali obeťami akéhosi vymývania mozgov.

Strana pod vedením pravicového extrémistu Roberta Fioreho má najsilnejšie postavenie práve v Ríme.

Taliansky rezort vnútra zakázal nedávno Pochod na Rím naplánovaný na 28. októbra, ktorým si ultrapravičiari chceli pripomenúť prevzatie moci fašistickým diktátorom Benitom Mussolinim v krajine spred 95 rokov.