Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

V Nemecku nahlásili bombu v televízií ZDF a v ďalších šiestich školách

Na archívnej snímke z z 14. septembra 2023 budova nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF v Mainzi. Foto: TASR/AP

Išlo o školy v bavorských mestách Augsburg a Regensburg, ďalej v mestách Karlsruhe a Mannheim v Bádensku-Württembersku, v meste Solingen v Severnom Porýní-Vestfálsku a meste Erfurt.

Mainz 23. októbra (TASR) - Najmenej šesť nemeckých škôl dostalo v pondelok hlásenie, že sa v nich nachádza bomba. Výučbu zrušili, v dôsledku čoho zostali doma stovky žiakov. Väčšina zo škôl už oznámila, že išlo o falošný poplach, píše TASR podľa agentúry DPA.

Išlo o školy v bavorských mestách Augsburg a Regensburg, ďalej v mestách Karlsruhe a Mannheim v Bádensku-Württembersku, v meste Solingen v Severnom Porýní-Vestfálsku a meste Erfurt, ktoré je metropolou spolkovej krajiny Durínsko. V troch prípadoch prišli hrozby školám prostredníctvom e-mailu.

Obdobnú vyhrážku dostala v pondelok aj nemecká verejnoprávna televízia ZDF. V dôsledku tejto hrozby museli nakrátko evakuovať jej centrálu a niekoľko okolitých budov v západonemeckom meste Mainz.

Poplach sa však ukázal byť falošný a približne 600 evakuovaných zamestnancov ZDF sa zakrátko mohlo vrátiť na svoje pracovisko. Na mieste zasahovali experti zo Spolkového kriminálneho úradu, ako aj psovodi so služobnými psami.

Evakuácia v tamojšej štvrti Lerchenberg sa týkala niekoľkých budov v areáli ZDF vrátane budovy, z ktorej sa vysiela, a ďalšej výškovej budovy, v ktorej sídlia administratívni pracovníci. Pre incident bola v okolí ochromená doprava.