Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Pre lesné požiare zrušili v Montreale ohňostroj na Deň Kanady

Na archívnej snímke panorámu Montrealu zakrýva smogový opar, pre Montreal a viaceré regióny provincie platí výstraha pred smogom v dôsledku lesných požiarov. Foto: TASR/AP

Dym z rozsiahlych lesných požiarov v Kanade zahalil rozľahlé územia Kanady a Spojených štátov a zhoršil kvalitu ovzdušia.

Montreal 30. júna (TASR) - V Montreale museli pre obavy o kvalitu ovzdušia v dôsledku lesných požiarov na severe provincie Quebec zrušiť ohňostroj pri príležitosti Dňa Kanady. Bol naplánovaný na sobotu večer miestneho času, TASR správu prevzala z agentúry AP.

Dym z rozsiahlych lesných požiarov v Kanade zahalil rozľahlé územia Kanady a Spojených štátov a zhoršil kvalitu ovzdušia. Organizátori osláv Dňa Kanady v Montreale sa odvolali na meteorológov, ktorí nedokážu predpovedať sobotnú situáciu s dymom v ovzduší a preto ohňostrojom nechceli ovzdušie znečistiť ešte viac.

Na území Kanady v súčasnosti horí 490 požiarov, pričom 255 z nich hasiči nemajú pod kontrolou. V provincii Quebec je 110 aktívnych požiarov.

Podľa kanadskej vlády zhorelo už v krajine počas tejto sezóny požiarov už 80.000 štvorcových kilometrov územia. Plamene v súčasnosti sužujú takmer každú kanadskú provinciu.