Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pre pochybný tender zatkli bývalého albánskeho ministra práce

Ilustračné foto Foto: TASR

K zatknutiu Kseru, ktorý je etnickým Grékom, došlo v čase, keď sa Albánsko - od roku 2009 členská krajina NATO - snaží vstúpiť aj do Európskej únie.

Tirana 30. januára (TASR) - Bývalého albánskeho ministra práce Spira Kseru zadržala v piatok polícia pre podozrenie zo zneužitia funkcie na finančné machinácie, informovala agentúra AP.

Ksera, ktorý bol ministrom práce, sociálnych vecí a rovnosti príležitostí vo vláde Saliho Berišu do roku 2013, údajne stál za verejným obstarávaním v hodnote 30 miliónov albánskych lekov (v čase tendra približne 215.000 eur) na činnosti, ktoré sa však nikdy neuskutočnili.

Albánska televízia Top Channel na svojej internetovej stránke uvádza, že projekty v rámci tohto tendra sa mali týkať Rómov a seniorov. V uvedenom prípade vyšetrujú aj niekdajšieho šéfa úradu vlády Klevesa Bitra.

K zatknutiu Kseru, ktorý je etnickým Grékom, došlo v čase, keď sa Albánsko - od roku 2009 členská krajina NATO - snaží vstúpiť aj do Európskej únie. Jednou z hlavných požiadaviek EÚ voči Tirane je zintenzívnenie boja proti korupcii.