Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Pre povodne zahynulo v Keni od marca už najmenej 132 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záplavy postihli túto východoafrickú krajinu v čase, keď sa spamätáva z katastrofálneho sucha, ktoré vlani zasiahlo zhruba polovicu z jej 47 okresov.

Nairobi 9. mája (TASR) - Najmenej 132 ľudí už prišlo o život v dôsledku povodní zapríčinených intenzívnymi sezónnymi dažďami, ktoré od marca sužujú Keňu. S odvolaním sa na vyhlásenie kenskej vlády o tom v stredu informovala agentúra AP.

Záplavy postihli túto východoafrickú krajinu v čase, keď sa spamätáva z katastrofálneho sucha, ktoré vlani zasiahlo zhruba polovicu z jej 47 okresov. Tajomník kenského ministerstva vnútra Karanja Kibicho uviedol, že pre povodne muselo svoje domovy opustiť už najmenej 225.436 ľudí. Ľuďom v zaplavených oblastiach pomáhajú vojaci i armádne vrtuľníky.

Obyvatelia hlavného mesta Nairobi sa napriek záplavám boria aj s celkom opačným problémom, a síce nedostatkom pitnej vody. Svoje rozhorčenie z tejto situácie už vyjadrili na sociálnych sieťach. Kenská vláda v reakcii na ich sťažnosti zriadila pracovnú skupinu, ktorej úlohou je preskúmať, prečo v hlavnej mestskej priehrade nie je dosť vody.