Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pre požiare v Taliansku evakuovali ľudí z viacerých oblastí

Na snímke požiar nedaľeko talianskeho mesta Capalbio. Foto: TASR/AP

Horiace lesy a kroviny naďalej spôsobujú problémy vo viacerých oblastiach stredného a južného Talianska, kde pretrváva suché a horúce počasie.

Rím 16. júla (TASR) - Talianske orgány evakuovali dnes dve táboriská v regióne Toskánsko, ktoré ohrozujú šíriace sa požiare porastov. Horiace lesy a kroviny naďalej spôsobujú problémy vo viacerých oblastiach stredného a južného Talianska, kde pretrváva suché a horúce počasie.

Podľa vyjadrenia Luigiho Bellumoriho, starostu toskánskeho mesta Capalbio, pre agentúru ANSA boli miestne kempy evakuované z preventívnych dôvodov po tom, ako vietor zmenil smer šírenia požiaru vyčíňajúceho blízko hranice s regiónom Lazio.

Taliansky poľnohospodársky zväz Coldiretti uviedol, že množstvo dažďových zrážok na juhu krajiny je oproti priemerným júlovým hodnotám nižšie o 83 percent, zatiaľ čo teploty sú o tri percentá vyššie. Iba na Sicílii už padlo za obeť plameňom približne 2500 hektárov pastvín.

Požiare narušili aj prevádzku plážových stredísk blízko Ríma a vyžiadali si evakuácie pri archeologickej lokalite Paestum v Kampánii. Tamojšie ruiny gréckych chrámov však nie sú ohrozené.