Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Pre sexuálne zneužívanie zatkli inštruktora školy toreadorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR /AP

Podozrivý údajne svojich študentov aj študentky zneužíval u seba doma, kam ich pozýval pod zámienkou, že im ukáže vzdelávacie videá alebo im poskytne terapeutické masáže.

Madrid 11. septembra (TASR) - Španielska polícia zatkla v piatok inštruktora na škole býčích zápasov, ktorý údajne sexuálne zneužíval svojich študentov. Informovala o tom agentúra AFP.

Z policajného záznamu vyplýva, že 69-ročný inštruktor v meste Murcia na juhovýchode Španielska je podozrivý zo zneužívania najmenej desiatich žiakov a študentov, ktorí sú v súčasnosti vo veku 11-27 rokov.

Učiteľ je zamestnancom školy posledné štyri roky. Viaceré z vyšetrovaných činov však údajne spáchal ešte predtým, ako ho táto inštitúcia zamestnala.

Podozrivý údajne svojich študentov aj študentky zneužíval u seba doma, kam ich pozýval pod zámienkou, že im ukáže "vzdelávacie videá" alebo im poskytne "terapeutické masáže," píše sa vo vyhlásení miestnej polície. Trestnú činnosť páchal niekoľko rokov.

Obvinenia vznesené proti mužovi sa týkajú pohlavného zneužitia, detskej pornografie a exhibicionizmu, píše AFP.

Polícia taktiež zatkla ďalšieho 51-ročného muža, ktorý údajne o zneužívaní vedel, ale to nenahlásil úradom. Vyšetrovatelia pátrajú ešte po ďalších prípadných obetiach.