Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zbúrala dom podozrivého atentátnika

Palestínčan skúma dom po demolácii izraelskou armádou na Západnom brehu v meste Jenin 24. apríla 2018. Izraelská armáda zbúrala v noci na utorok na Západnom brehu Jordánu dom pravdepodobného palestínskeho atentátnika. Foto: TASR/AP

Palestínčan Ahmad Kunba čelí obvineniam, že je súčasťou teroristickej bunky, ktorej členovia v januári tohto roka v Predjordánsku zastrelili rabína.

Jeruzalem 24. apríla (TASR) - Izraelská armáda zbúrala v noci na utorok na Západnom brehu Jordánu dom pravdepodobného palestínskeho atentátnika. Píše o tom agentúra DPA.

Počas zásahu v predjordánskom meste Džanín došlo aj ku konfrontáciám s miestnymi obyvateľmi, pri ktorých utrpela ľahšie strelné zranenia príslušníčka izraelskej armády.

Palestínčan Ahmad Kunba čelí obvineniam, že je súčasťou teroristickej bunky, ktorej členovia v januári tohto roka v Predjordánsku zastrelili rabína. Pred vojenským súdom bola naňho vznesená obžaloba, uviedli izraelské armádne zdroje.

Pri útoku v januári spustili útočníci paľbu na vozidlo, v ktorom sedel 35-ročný rabín. Vo februári izraelská armáda informovala, že vodcu bunky zastrelili. Počas pátrania po páchateľoch a ich komplicoch boli zastrelení už dvaja Palestínčania.

Ľudskoprávni aktivisti kritizujú demoláciu domov, ktorú Izrael využíva ako odstrašujúci prostriedok, pripomenula agentúra DPA. Často v takýchto domoch bývajú rodiny podozrivých atentátnikov, ktoré v dôsledku týchto opatrení zostávajú bez strechy nad hlavou.