Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Predĺžili väzbu dvoch policajtov podozrivých z usmrtenia Rumuna

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti, ktorých medzičasom prepustili, počas výsluchu na policajnej stanici v Izsáku zbili rumunského občana, ktorý zraneniam podľahol. Väzbu im predĺžili o 90 dní.

Budapešť 9. mája (TASR) - Okresný súd v maďarskom Kecskeméte predĺžil dnes o 90 dní vyšetrovaciu väzbu dvoch policajtov, ktorí čelia podozreniu z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti a násilného výsluchu. Policajti, ktorých medzičasom prepustili, počas výsluchu na policajnej stanici v Izsáku zbili rumunského občana, ktorý zraneniam podľahol.

Podľa tlačovej agentúry MTI 47-ročného Józsefa B. zadržali 8. apríla kvôli menej závažnému trestnému činu. Podľa podozrenia prokuratúry muž v noci skonal na následky traumatického šoku spôsobeného priebežným fyzickým ubližovaním.

Rumunský rezort diplomacie vyjadril 12. apríla očakávanie, že zodpovední budú potrestaní.

Muž, ktorý už viac rokov žil v Maďarsku, mal údajne ukradnúť reťazovú pílu. Po trojhodinovom vypočúvaní policajti zavolali záchranárov, lekár už iba skonštatoval smrť vypočúvaného.

Šéf maďarskej polícia Károly Papp nariadil vyšetriť, či za prípad nenesú zodpovednosť aj policajní nadriadení. Podľa výpovede jedného zo zadržaných policajtov počas výsluchu vypočúvaný dostal záchvat, pri ktorom sa zranil.