Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zadržali predsedu mládežníckej sekcie Fideszu s falošnými eurami

Ilustračné foto Foto: TASR

Áron V. pri vypočúvaní povedal, že peniaze dostal ako splatenie dlžoby od muža z Moldavska.

Budapešť 11. februára (TASR) - Maďarská polícia zadržala 30-ročného muža, ktorý sa pokúšal na budapeštianskej stanici Keleti pályaudvar zameniť falošnú 100-eurovú bankovku. Ako dnes informoval spravodajský server Index, podozrivým je Áron V. - predseda mládežníckej sekcie vládnej strany Fidesz.

Muž sa minulý týždeň v stredu pokúsil o útek po tom, čo na stanici preberajúci pri transakcii zistil, že ide o falzifikát a zavolal políciu. Pri domovej prehliadke u neho kriminalisti našli ďalšie podozrivé bankovky v celkovej hodnote približne 30.000 eur.

Áron V. pri vypočúvaní povedal, že peniaze dostal ako splatenie dlžoby od muža z Moldavska. Advokát Géza Szenczi pre Index uviedol, že jeho klient veľmi ľutuje svoj čin a že urobí všetko pre to, aby polícia našla toho, kto mu falošné peniaze dal. Podľa obhajcu prípad nemá nič spoločné s jeho úlohami v strane Fidesz.

Bulvárny denník Bors v tejto súvislosti zistil, že podozrivý, ktorého vzali do vyšetrovacej väzby, bol z udalosti šokovaný. Podľa Borsu žije usporiadaným rodinným životom. Polícia ho stíha pre trestný čin falšovania peňazí, za čo mu hrozí trest odňatia slobody od dvoch do ôsmich rokov.