Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Premiér Orbán osobne riadil protipovodňovú ochranu v Komárome

Viktor Orbán FOTO TASR/AP

Predseda vlády si prezrel ohrozené miesta v sprievode šéfa ochrany proti katastrofám Györgya Bakondiho.

Budapešť 5. júna (TASR) - Maďarský premiér Viktor Orbán dnes popoludní osobne riadil ochranné práce proti dunajským záplavám v severomaďarskom Komárome, informovala agentúra MTI.

Predseda vlády si prezrel ohrozené miesta v sprievode šéfa ochrany proti katastrofám Györgya Bakondiho.

Vo večerných hodinách odišla z Békešskej župy skupina 19 záchranárov, ktorá v Pilismaróte v Komárom-ostrihomskej župe pomôže pri protipovodňovej ochrane, budú pracovať na navršovaní a potápači zo skupiny aj na podopieraní hrádzí Dunaja.

Rekordnú kulmináciu záplavovej vlny Dunaja v Komárom-ostrihomskej župe očakávajú počas nadchádzajúceho víkendu, hlavné mesto má záplavová vlna dosiahnuť v pondelok.

Tých, čo by počas povodní vykrádali, čaká väzenie od 3 do 10 rokov

Budapešť 5. júna (TASR) - V zmysle májovej novely maďarského trestného zákona sú sprísnené tresty v prípadoch krádeže počas núdzového stavu, upozornil dnes predseda parlamentného výboru pre obranu a vnútro Máté Kocsis z vládnej strany Fidesz v súvislosti s aktuálnou hrozbou povodní.

Vo vyhlásení zverejnenom agentúrou MTI uviedol, že zlodejov čaká trest odňatia slobody od troch do desiatich rokov.

Orbán v utorok vyhlásil stav ohrozenia, ktorý s platnosťou od poludnia 4. júna platí pre platí pre Rábsko-mošonsko-šopronskú a Komárom-ostrihomskú župu, časť Peštianskej župy a oblasti dunajského nábrežia Budapešti.