Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prestrelka egyptských bezpečnostných síl skončila smrťou džihádistov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa egyptskej štátnej agentúry zahynuli obaja členovia Adžnád Misr v prestrelke s bezpečnostnými silami, ku ktorej došlo na ulici pred ich prenajatým bytom.

Káhira 28. júla (TASR) - Príslušníci egyptských bezpečnostných síl zabili v pondelok večer v meste Gíza dvoch členov islamistickej skupiny Adžnád Misr, ktorá je zodpovedná za viacero útokov na políciu a armádu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Podľa egyptskej štátnej agentúry MENA zahynuli obaja členovia Adžnád Misr (Vojaci Egypta) v prestrelke s bezpečnostnými silami, ku ktorej došlo na ulici pred ich prenajatým bytom.

Skupina Adžnád Misr sa prihlásila k zodpovednosti za aprílový bombový útok v egyptskej metropole Káhira, pri ktorom zahynul policajt a najmenej dvaja náhodní okoloidúci utrpeli zranenia.

Skupina Vojaci Egypta ohlásila svoj vznik vlani v januári. Vyhlásila, že v reakcii na zosadenie islamistického prezidenta Muhammada Mursího bude bojovať proti egyptskej vláde a bezpečnostným silám a za nastolenie islamského práva šaría.

Od svojho vzniku toto džihádistické zoskupenie podniklo už viacero útokov na policajné a bezpečnostné zložky.