Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V prevádzačskom aute v Rakúsku tri deti takmer zomreli od smädu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bolo to len len, skonštatovala polícia.

Sankt Peter am Hart 29. augusta (TASR) - Rakúska polícia zachránila v piatok z nákladného auta prevážajúceho utečencov tri malé deti, ktoré takmer zahynuli od smädu. Informovali o tom dnes agentúry APA a DPA.

Podozrivé nákladné auto, v ktorom sa viezlo celkovo 26 utečencov, objavila polícia v piatok ráno na diaľnici pri obci Sankt Peter am Hart v spolkovej krajine Horné Rakúsko v okrese Braunau am Inn.

Tri deti boli v ohrození života. "Bolo to len len," povedal predstaviteľ polície David Furtner, ktorého citovala agentúra APA. Deti našli v dusnom aute vo veľmi zlom stave a vplyvom dehydratácie boli omámené. Podľa Furtnera by v takomto kritickom stave dlhšie nevydržali. Policajti privolali záchranárov a deti spolu s rodičmi previezli do nemocnice v okresnom meste Breanau am Inn. Deti sa podarilo dostať mimo ohrozenie života, ostávajú však v hospitalizácii.

Policajti zatkli tiež prevádzača, ktorého identifikovali ako 29-ročného Rumuna. Pašerák chcel podľa vyhlásenia polície ešte uniknúť zadržaniu, keď zbadal blikajúce svetlá vozidla policajnej hliadky, stupil na plyn a pokúsil sa utiecť.

V nákladnom priestore zadržaného auta objavili policajti tlačiť sa 26 utečencov zo Sýrie, Afganistanu a Bangladéša.