Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Prezident Brazílie Lula sa zotavuje po operácii artrózy bedrového kĺbu

Na snímke mikrofóny pred budovou nemocnice, kde bol brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva prijatý na operáciu bedrového kĺbu 29. septembra 2023 v Brazílii. Foto: TASR/AP

Lula, ktorý v októbri oslávi 78. narodeniny, sa na neustálu bolesť v oblasti kĺbu sťažoval už vyše roka, operáciu však dlho odkladal.

Brazília 30. septembra (TASR) - Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva sa zotavuje po piatkovej operácii artrózy bedrového kĺbu, ktorá podľa jeho doktora prebehla bez komplikácií. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Doktor Roberto Kalil Filho priblížil, že operácia trvala približne hodinu. Dodal, že prezident bude z nemocnice prepustený v pondelok, alebo najneskôr v utorok.

Lekári po výmene bedrového kĺbu využili dobrú reakciu prezidenta na anestéziu na vykonanie kozmetickej operácie očných viečok.

Lula, ktorý v októbri oslávi 78. narodeniny, sa na neustálu bolesť v oblasti kĺbu sťažoval už vyše roka, operáciu však dlho odkladal. Napriek tomu absolvoval desiatky zahraničných ciest, odkedy sa v januári opätovne ujal úradu prezidenta, pripomína AFP.