Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Prezident ČR Zeman: Otras v Rusku je prekonateľný

Český prezident Miloš Zeman Foto: TASR/Martin Baumann

Český prezident Miloš Zeman dnes uviedol, že si nemyslí, že by súčasné problémy s prepadom rubľa mohli viesť k destabilizácii Ruska.

Praha 17. decembra (TASR) - Český prezident Miloš Zeman dnes uviedol, že si nemyslí, že by súčasné problémy s prepadom rubľa mohli viesť k destabilizácii Ruska. Podľa neho ide o otras, ktorý je prekonateľný, informoval server Novinky.cz.

"Ja to považujem za otras, ktorý je prekonateľný, takže destabilizácie v Rusku sa neobávam," uviedol český prezident na tlačovej konferencii na Pražskom hrade a dodal: "Verím, že naopak dôjde k stabilizácii situácie na Ukrajine."

Situáciu na Ukrajine Zeman opäť označil za občiansku vojnu. "Vítam minské rokovania, vítam vyhlásenia oboch strán, že si želajú decentralizáciu. Zdá sa, že Ukrajina, i keď má záujem o vstup do NATO, zostane dlhý čas neutrálnym štátom," povedal podľa servera Novinky.cz Zeman.

Český minister financií Andrej Babiš k tomu podotkol, že Česká republika by mala svojim vývozcom do Ruska pomôcť, napríklad pre nich hľadať alternatívne trhy.