Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prezident Trump sa vrátil do Bieleho domu po dlhom ázijskom turné

Na snímke zľava prezident USA Donald Trump a minister zahraničných vecí Rex Tillerson prichádzajú na Summit východnej Ázie (EAS) vo filipínskej Manile 14. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Americký prezident tiež uviedol, že turné pomohlo zjednotiť ázijsko-tichomorské krajiny proti severokórejskému jadrovému a raketovému programu.

Washington 15. novembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump sa v noci na stredu vrátil do Washingtonu po skončení svojho turné, na ktorom zavítal do piatich ázijských krajín.

Do Bieleho domu sa vrátil po 32.000 kilometrovej ceste so zastávkami v Japonsku, Južnej Kórei, Číne, Vietname, na Filipínach a Havaji.

"Naozaj skvelá. Naozaj skvelá," reagoval na otázku novinára, aká bola cesta. Ázijské turné zakončil v utorok na Filipínach, kde sa pochválil, že urobil "fantastickú prácu" v snahe o spravodlivejšie obchodné dohody.

"Naozaj to bolo skvelých 12 dní a mám veľa nových úžasných priateľov," povedal Trump novinárom ešte pri odlete z Manily. "Myslím si, že sme urobili vskutku fantastickú prácu".

Americký prezident tiež uviedol, že turné pomohlo zjednotiť ázijsko-tichomorské krajiny proti severokórejskému jadrovému a raketovému programu.

Jeho cesta bola najdlhšou, akú prezident USA absolvoval za posledné desaťročia, dodáva agentúra DPA.