Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Pri atentáte samovražedného útočníka v Afganistane zomrelo päť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K zodpovednosti zaň sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak afganské militantné hnutie Taliban pokračuje v takmer každodenných akciách namierených proti vládnym objektom a afganským bezpečnostným zložkám.

Kábul 25. júla (TASR) - Najmenej päť ľudí zahynulo pri výbuchu nálože, ktorú v afganskej metropole Kábul odpálil vo štvrtok samovražedný útočník. Okrem toho došlo v Kábule ešte k dvom ďalším výbuchom, informovala agentúra AFP.

Prvý výbuch nastal o 08.10 h (05.40 h SELČ) vo východnej časti Kábulu, kde sa odpáli samovražedný atentátnik. Ten narazil do autobusu patriaceho ministerstvu banského a ropného priemyslu, uviedol hovorca afganského ministerstva vnútra Nasrat Rahímí s tým, že počet obetí sa ešte môže zvýšiť. K ďalším dvom výbuchom došlo tiež vo východnej časti Kábulu, avšak bližšie informácie o nich neboli bezprostredne k dispozícii.

K zodpovednosti za tieto útoky sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak afganské militantné hnutie Taliban pokračuje v takmer každodenných akciách namierených proti vládnym objektom a afganským bezpečnostným zložkám, pričom zároveň rokuje so Spojenými štátmi o ukončení už 18 rokov trvajúceho konfliktu.