Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Pri Damasku sa zrútil vojenský vrtuľník

Povstaleckí bojovníci už viackrát oznámili zostrelenie vrtuľníkov, vláda však reagovala, že stoje sa zrútili v dôsledku technických problémov.

Damask/Istanbul 20. septembra (TASR) - Vojenský vrtuľník sa dnes zrútil pri sýrskej metropole Damask, informovala štátna televízia. K incidentu došlo juhovýchodne od damaského predmestia Dúmá, uvádza správa bez ďalších podrobností.

Povstalci proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada čoraz viac útočia na lietadlá a helikoptéry, ktoré armáda vo zvýšenej miere využíva pri útokoch na opozičné bašty, komentuje agentúra Reuters. Povstaleckí bojovníci už viackrát oznámili zostrelenie vrtuľníkov, vláda však reagovala, že stoje sa zrútili v dôsledku technických problémov.

Od začiatku týždňa prišli pri bojoch v Sýrii ďalšie stovky ľudí. Štátna tlačová agentúra SANA dnes oznámila, že vládne jednotky zabili v provincii Aleppo približne stovku "teroristov".

Pracovník jednej z nemocníc v Damasku pre opozičnú webovú stránku All4Syria medzitým povedal, že po bojoch v južnej časti mesta doviezli do nemocnice za dva dni približne 300 mŕtvych vojakov a členov milícií, ako aj vyše 150 zabitých civilistov.