Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri Dortmunde havaroval český autobus; hlásia zranených

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

K nehode došlo na diaľnici A2.

Praha/Dortmund 29. júna (TASR) - Jedenásť ľudí utrpelo v noci nadnes zranenia pri havárii českého autobusu neďaleko západonemeckého Dortmundu, informoval spravodajský server iDNES.cz.

K nehode došlo na diaľnici A2, keď autobus spoločnosti Eurolines, smerujúci z Londýna do Berlína, narazil do stojaceho vozidla. V autobuse cestovalo 42 ľudí, nebol medzi nimi žiaden občan ČR.


ČÍTAJTE AJ: Havária v Srbsku: Premiér vyjadril hlbokú ľútosť nad nešťastím


Český autobus narazil do sprievodného vozidla transportéra prevážajúceho nadmerný náklad, ktoré bolo odstavené na kraji diaľnice. V sprievodnom vozidle sa nenachádzali žiadne osoby.

Podľa hovorkyne Eurolines išlo o český autobus, ktorý zaisťoval spoj z Londýna do Berlína pre anglickú a nemeckú pobočku tejto spoločnosti.

"Podľa našich informácií bolo ľahko zranených deväť ľudí, z ktorých troch previezli na kontrolné vyšetrenie do nemocnice," povedala hovorkyňa pre iDNES.cz. Podľa informácií nemeckej polície cestujúci utrpeli zväčša rezné rany a pomliaždeniny.

Spoločnosť Eurolines tvrdí, že odstavené vozidlo, do ktorého autobus narazil, bolo zle označené. V mieste kolízie okrem toho práve husto pršalo.

Nemecká polícia odhadla škody spôsobené nehodou na 750.000 eur. Havária si vynútila niekoľkohodinové uzavretie diaľnice A2, spájajúcej Berlín s Porúrím.