Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Za haváriou cessny na juhu Nemecka mohol byť ľad na krídlach

Záchranári zasahujú na mieste nehody šesťmiestneho lietadla typu cessna, 14. december 2017, Ravensburg. Foto: TASR/AP

Ako vyplýva z doteraz zistených poznatkov, stroj patril leteckej taxislužbe Sky Taxi z rakúskej spolkovej krajiny Vorarlbersko so sídlom v Bregenzi.

Ravensburg 15. decembra (TASR) - Experti nemeckého Spolkového úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd začali už v priebehu uplynulej noci so skúmaním možných príčin havárie šesťmiestneho lietadla typu Cessna Citation Mustang 510, ku ktorej došlo vo štvrtok večer neďaleko obce Sieberatsreute v okrese Ravensburg na juhozápade Nemecka.

Ako vyplýva z doteraz zistených poznatkov, stroj patril leteckej taxislužbe Sky Taxi z rakúskej spolkovej krajiny Vorarlbersko so sídlom v Bregenzi.

V čase havárie ho pilotoval sám úradujúci šéf firmy, 45-ročný pilot, ďalšími obeťami boli o štyri roky starší Viedenčan a 79-ročný nemecký podnikateľ Josef Wund označovaný za "kráľa kúpeľov", ktorý vybudoval okrem iného aj nemecký pavilón na Svetovej výstave Expo 2000 v Hannoveri.

Stroj sa zrútil krátko pred pristátím vo Wundovom bydlisku Friedrichshafene, príčiny objasní až vyšetrovanie.

Rakúsky špecializovaný internetový portál pre letectvo Austrian Navigation priniesol informáciu, že jestvujú indície naznačujúce prítomnosť ľadu na krídlach cessny. Zostáva však nezodpovedanými otázkami, či to zodpovedá skutočnosti a ak áno, či to mohla byť príčina leteckého nešťastia, ktoré neprežil nikto z trojice na palube.

Pri havárii malého lietadla zahynuli traja ľudia



Životy troch ľudí si vyžiadala havária šesťmiestneho prúdového lietadla typu Cessna Citation Mustang 510, ku ktorej došlo vo štvrtok večer neďaleko obce Sieberatsreute v okrese Ravensburg na juhozápade Nemecka.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie polície v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

K nešťastiu došlo približne o 18.15 h počas pristávacieho manévru lietadla s troma osobami na palube smerujúceho z Frankfurtu nad Mohanom do Friedrichshafenu pri Bodamskom jazere. Príčiny havárie vyšetruje polícia.