Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Pri hlasovacej miestnosti na juhu Ukrajiny explodovala výbušnina

Na snímke muž vkladá hlasovací lístok do volebnej schránky počas ruských prezidentských volieb vo volebnej miestnosti v obci Makejevka v doneckej oblasti na východe Ukrajiny 25. marca 2024. Foto: TASR/AP

V Ruskej federácii a na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny sa konajú trojdňové prezidentské voľby, od piatka do nedele.

Moskva 15. marca (TASR) - Pri hlasovacej miestnosti na okupovanom juhu Ukrajiny v piatok explodovalo výbušné zariadenie, ale nikoho nezabilo. Incident sa stal v meste Skadovsk v južnej časti Chersonskej oblasti a výbuch oznámili predstavitelia podporovaní Kremľom. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

"V Skadovsku bolo výbušné zariadenie umiestnené do smetného koša pred hlasovacou miestnosťou. Explodovalo. Nie sú mŕtvi, ani zranení," uviedla Moskvou zriadená volebná komisia v okupovanej Chersonskej oblasti.

Ruské sily tiež oznámili, že Kyjev ostreľoval hlasovacie miestnosti v okupovanom meste Kachovka v Chersonskej oblasti.

V Ruskej federácii a na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny sa konajú trojdňové prezidentské voľby, od piatka do nedele. Kandiduje v nich prezident Vladimir Putin, ale keďže nemá prakticky žiadneho súpera, je isté, že bude viesť Rusko ďalších šesť rokov.

Voľby sa konajú v čase, keď sa Západ snaží potrestať Moskvu za jej inváziu na Ukrajinu, a po tom, čo Kremeľ v Rusku prakticky rozdrvil celú opozíciu.

Ukrajina označila voľby za frašku a vyzvala Západ, aby neuznal výsledky hlasovania.