Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri hoteli v okolí parížskeho Disneylandu zatkli muža so zbraňami

Na archívnej snímke z 12. mája 2015 návštevníci kráčajú k zámku Šípkovej Ruženky v parížskom zábavnom parku Disneyland. Foto: TASR/AP

Zábavný park sa rozkladá pri východnom okraji francúzskeho hlavného mesta a patrí k najnavštevovanejším turistickým atrakciám Európy.


Paríž 28. januára (TASR) - Francúzska polícia dnes v hoteli v komplexe parížskeho zábavného parku Disneyland zatkla muža s dvoma malými strelnými zbraňami, nábojmi a Koránom. Policajti krátko nato zatkli v parku aj jeho neozbrojenú partnerku, ktorú neskôr z väzby prepustili. Stále však pátrajú po mužovom spoločníkovi.

Aktualizované informácie o tomto prípade priniesli tlačové agentúry DPA a AP.

Zatknutý muž (28) podľa dokladov, ktoré uňho našli, žil v Paríži a v hoteli New York v Disneylande si rezervoval izbu, uviedla polícia.

Zatiaľ nie je jasné, prečo sa muž pokúsil vstúpiť do hotela so zbraňami. Prípad neodovzdali parížskej prokuratúre, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi, informovala agentúra DPA.

Polícia dnes už skôr zdôraznila, že pri zatýkaní nikto neutrpel zranenia. Hotel ani zábavný park po zatýkaní nezatvorili a fungovali ďalej ako zvyčajne. Hotel dnes večer obkľúčili policajti a z parkoviska odtiahli auto, ale nie je jasné, či to súviselo so zatknutím muža.

Okolo parížskeho Disneylandu a v jeho areáli sa nachádza niekoľko hotelov. Zábavný park sa rozkladá pri východnom okraji francúzskeho hlavného mesta a patrí k najnavštevovanejším turistickým atrakciám Európy.

Vo Francúzsku je vyhlásený výnimočný stav už od vlaňajšieho novembra, keď islamistickí extrémisti zaútočili v Paríži na hudobný klub, bary a reštaurácie. Zabili celkovo 130 ľudí a zranili ďalších vyše 350 osôb.

Disneyland bol po týchto útokoch z 13. novembra nakrátko zatvorený.